10 Ontspannende Activiteiten Binnenshuis

10 Ontspannende Activiteiten Binnenshuis
(Last Updated On: maart 26, 2020)
*For the English article, please select ‘English’ in the top right corner/drop down menu 

Wat een gekke tijd waarin we ons bevinden. De wereld vecht tegen het COVID-19 / Coronavirus en de belangrijkste manier voor ons om bij te dragen is binnen te blijven. Het klinkt niet al te stressvol, binnen blijven. Maar het bijhouden van het nieuws en de schrikbarende cijfers over mensen die ziek worden en doodgaan, zorgen over het feit dat je dierbaren ziek kunnen worden en geen idee meer hebben wat je na een paar dagen moet doen, kunnen je stresshormonen echt op hol brengen. Tijd voor wat ontspannende activiteiten thuis!

(Op deze pagina gebruik ik affiliate links van bol.com. Dit zijn producten die ik persoonlijk heb uitgekozen, omdat ik ze goed vind. Niet omdat ik door de fabrikant gesponsord word. Hierbij verwijs ik met een link naar de productpagina op bol.com. Als je die link volgt en zo’n product koopt krijg ik een commissie van bol.com, omdat ik indirect reclame heb gemaakt. Voor jou maakt dit niets uit, de prijs van je product is niet anders dan dat je gelijk naar bol.com zou zijn gegaan.)

Relax activities at home

Stress en darmgezondheid

Zoals vermeld in mijn artikel over stress en gewichtstoename, is stress een factor die grote schade kan toebrengen aan je darmen en lichaam. Langdurige stress kan het risico op hypertensie, hartaanval, beroerte, chronische vermoeidheid, diabetes, obesitas, depressie en immuunstoornissen verhogen.

Afgezien daarvan is stress ook een belangrijke factor voor een toename van de symptomen van het prikkelbare darm syndroom (PDS). Reden te meer om je stressniveaus laag te houden.

Om de vreselijke Corona-situatie een beetje een positieve wending te geven, is dit het moment om na te denken over zelfzorg en misschien zelfs een nieuwe hobby op te pakken of wat tijd te besteden aan je passie! Gebruik deze tijd om iets nieuws te creëren, doe dingen waar je eerder geen tijd voor had. Jezelf een break gunnen en je afleiden van alles wat er gaande is, is een geweldige manier om te ontspannen in hectische tijden. Laat je opgaan in je activiteit en vergeet de tijd!

Je zou denken: ‘Dat is makkelijk te zeggen. Maar ik heb geen idee wat ik moet doen!’ Positive Gut is hier voor de redding! Lees verder om erachter te komen wat de beste ontspannende hobby’s en activiteiten binnenshuis zijn.

De activiteiten

Hieronder vind je de hobby’s en activiteiten die ontspannend zijn en binnenshuis te doen zijn! Tijd om enthousiast te worden!

Doe-Het-Zelf

Je zou kunnen denken dat doe-het-zelf helemaal geen ontspannende activiteit is. Maar als je eindelijk die ene taak doet die je al eeuwen uitstelt, brengt dat je zeker gemoedsrust! Dat ene raam schilderen, een schilderij ophangen, de muren van je slaapkamer een andere kleur geven, of misschien eindelijk die kast in elkaar zetten wat je hebt uitgesteld. Dat alles kan gewoon van je to-do lijst worden geschrapt als je klaar bent.

De lichamelijke activiteit helpt je geest bezig te houden en je lichaam gezond te houden. Als je klaar bent, wordt je takenlijst kleiner en ziet je huis er beter en overzichtelijker uit. Een georganiseerd huis is rustgevend voor je geest. Dus doe-het-zelf!

Koken

Koken is een activiteit die op dit moment erg tweezijdig is. Aan de ene kant kan bakken en eten een heel goede manier zijn om jezelf bezig te houden. Aan de andere kant is bakken vaak niet al te gezond, eten is geen geweldige manier om verveling tegen te gaan en het is heel gemakkelijk om te veel te eten in tijden van thuis-isolement.

MAAR dat maakt het niet onmogelijk om een keukenprinses te worden! Wees creatief met de maaltijden die je maakt. Kijk eens rond op Pinterest en Instagram en ontdek ongelooflijk smakelijke recepten. Zorg ervoor dat je de gezonde recepten kiest. Vooral nu je immuunsysteem wat back-up kan gebruiken, zijn maaltijden die rijk zijn aan groenten en volkoren granen een topkeuze!

Ik plan persoonlijk mijn maaltijden voor de hele week en doe alle boodschappen in één keer. In een normale situatie geeft dat rust, niet te hoeven nadenken over wat ik vandaag eet en dan nog tijd door moeten brengen in de supermarkt na een dag werken. In de huidige Corona-situatie is een keer per week boodschappen doen een noodzaak, om de hoeveelheid tijd die je buitenshuis doorbrengt te verminderen.

Youtube Yoga

Een geweldige en gezonde activiteit die je thuis kunt doen, is yoga. Er zijn tal van geweldige yogavideo’s gratis beschikbaar op YouTube. En zelfs als je geen ervaring hebt met yoga, bieden ze vaak een reeks video’s met de basisuitleg.

Persoonlijk doe ik altijd yoga thuis als ik om de een of andere reden mijn yogales moet missen. Maar nu probeer ik tenminste om de dag yoga te doen. De video’s die ik bekijk zijn Yoga With Adriene, Yoga With Tim, Yoga Dose en Yoga With Kassandra. Ze geven een goede uitleg en hebben eindeloos veel video’s die gratis beschikbaar zijn.

Het enige dat je nodig hebt om te beginnen, is een yogamat. Word flexibel!

Schrijven

Een perfecte manier om je geest leeg te maken, is door te beginnen met schrijven. Door een dagboek bij te houden, kunt je jouw geest leegmaken. Je kunt schrijven over je dag, je zorgen, over de plannen die je hebt gemaakt, over wat je volgende zomer wilt doen. Laat je gedachten afdwalen in je perfecte fantasieland en schrijf het allemaal op om er later van te genieten. Of laat je gedachten gaan over al je zorgen en leeg ze allemaal op het papier. Een geweldige manier om ruimte in je hoofd te creëren.

Schilderen of kleuren

Creatief bezig zijn is een geweldige manier om je af te leiden. Het bedenken van creaties, kleuren en patronen leidt af en de uren vliegen voorbij! Afhankelijk van de creativiteit van je geest, kun je helemaal blanco beginnen op papier of jezelf een kleurboek voor volwassenen of een canvas met verven op nummer kado doen.

Lezen of boekenclub

Dit klinkt misschien als een heel eenvoudige hobby thuis. Maar het kan heel spannend worden als je er een draai aan geeft! Als je niet met veel mensen in contact staat, kan het heel leuk zijn om samen een boek te delen! Sms je beste vriend(en) en kies samen een boek. Begin met lezen en houd een regelmatige boekenclub. Dit kan via Whatsapp, videobellen of gewoon via telefoon. Bespreek je favoriete delen van het hoofdstuk, je minst favoriete personage en je verwachtingen voor de rest van het boek.
Regelmatig er over praten maakt het leuker om regelmatig te blijven lezen.

Iets nieuws/compleet anders lezen

Ben je al een tijdje nieuwschierig naar een stripboek of graphic novel? Heb je gedroomd over manga’s? Dit is het moment om ze te lezen! Bestel het nummer dat je het meest aanspreekt (de tekeningen zijn meestal prachtig!), en begin gewoon met de eerste. Als je geluk hebt, raak je verslaafd en wachten er nog honderden vervolgnummers op je!

Als je niet meteen iets wilt bestellen, vraag dan eens rond in je familie of vriendengroep. De kans is groot dat ze wat hebben liggen.

Puzzelen

Ga naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel (of bestel online) en zoek een mooie grote puzzel. Er zijn veel puzzels die zowel leuk als een beetje uitdagend zijn. Kies een scène uit de natuur, bloemen, wat dieren of misschien zelfs een Disney-kasteel! Alles wat je aanspreekt, kan leuk zijn om mee te puzzelen!

Kies een puzzel van minimaal 1000 stukjes, zodat je jezelf een tijdje bezighoudt.

Of ga helemaal los en bestel een enorme puzzel van 24.000 stukjes!

Origami

Heb je ooit de verbazingwekkende figuren gezien die sommige mensen met papier kunnen maken? Het heet de kunst van Origami en je kunt er geweldige dingen mee maken! Zoek een online tutorial of boek over Origami en wat Origami-papier en je zult dagenlang bezig zijn. Zwanen, vossen, Pikachu, je buurman Totoro en vele anderen kun je maken. Je vrienden zullen versteld staan van je vaardigheden!

Kalligrafie

Het perfecte handschrift bestaat niet … Of toch wel?
Kalligrafie is een visuele geschreven kunst. Voor het maken van de mooiste letters wordt een speciale kalligrafie pen gebruikt. Met voldoende oefening ziet je handschrift eruit als dat van een middeleeuwse prinses! (schreven die veel?) Het enige wat je nodig hebt is een kalligrafie pen, wat inkt en papier. Hierna wil iedereen dat je hun verjaardagskaarten schrijft!

En een leuke kanttekening voor de thuis-isolatie, je kunt al je familie en vrienden zelf gekalligrafeerde brieven sturen. Ze zullen het geweldig vinden!

Ben je enthousiast geworden over je nieuwe activiteit? Laat me weten wat je probeert! Vind me op Instagram en stuur me foto’s van je resultaten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *