Laag FODMAP Popcorn

Laag FODMAP Popcorn
(Last Updated On: december 10, 2020)
*For the English recipe, please select ‘English’ in the top right corner/drop down menu 

Heb je dit weekend een (kerst) filmavond? Ik weet precies wat je nodig hebt! Deze laag FODMAP-popcorn in 6 variaties geeft iedereen wat wils! Makkelijker dan dit wordt het niet en het is heerlijk!

Zelfs als je het FODMAP-dieet niet volgt, is deze popcornsnack een gezond en heerlijk alternatief voor chips of zoutjes!

FODMAP popcorn

Als je de low FODMAP-app van Monash University bekijkt, zul je er snel achter komen dat popcorn laag FODMAP is tot maximaal 120 gram. Nou … ik weet niet of je ooit hebt geprobeerd popcorn te wegen? Maar dat is een flinke portie om op te eten! Dus eet tot je misselijk bent als je moet (maar probeer dat niet te doen …), de popcorn geeft je geen FODMAP’s!

Het recept is ook glutenvrij, maar met alleen maïs, olie en kruiden is in principe alles glutenvrij!

Homemade laag FODMAP Popcorn

Veel van de zoete popcorn die in de winkel wordt gekocht, is gezoet met glucose-fructosestroop en heeft soms enkele vage additieven. Voor wat gemoedsrust en de meest opwindende smaken die je kunt bedenken, zou ik echt aanraden om het zelf te maken!
Dat gezegd hebbende, de in de winkel gekochte gewone zoute popcorn is meestal prima laag FODMAP, maar zorg er evengoed voor dat je altijd de ingrediënten controleert!

Heb je moeite met het checken van de ingrediënten? Plan een gratis kennismakingsgesprek in, en ik zal je laten zien hoe ik kan helpen!

Een ander voordeel van het zelf maken van de popcorn is de prijs. Een zak popcornmais is supergoedkoop en de pitten nemen 7 keer in volume toe als ze poppen! Onderschat dus niet de hoeveelheid die je krijgt.

Het proces is super eenvoudig. Zet een grote kookpan op het vuur, voeg wat rijstolie toe en zorg ervoor dat de hele bodem van de pot dun bedekt is met olie. Als de olie heet is, voeg dan een handvol popcornpitten toe, doe het deksel op de pan en schud de pan om alle popcornpitten met olie te bedekken. Zet het dan weer op middelhoog vuur en wacht op de pop-geluiden!

Wanneer je de popcornmais in de pan doet, zorg er dan voor dat je snel het deksel op de pan doet. Ik probeerde eerst een enkele popcornpit, en deze popte super snel! Ik schrok ervan en liet mijn hand vol popcornmais over de vloer vallen… Leuk!

Heb je zelf popcorn gemaakt? Laat me weten wat je favoriete popcorn topping is in een reactie!

popcorn fodmap

Laag FODMAP Popcorn op 6 manieren!

Recept van Positive Gut - positivegut.com

Recept voor laag FODMAP en glutenvrije popcorn op 6 manieren! 6 heerlijke soorten popcorn die super makkelijk zijn om thuis te maken!
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min

Ingrediënten
  

Popcorn

 • 1 zak popcornmais
 • rijstolie

Toppings, kies je favoriet!

 • kaneelpoeder
 • kerriepoeder
 • zeezout en Italiaanse kruiden
 • stroop
 • cacaopoeder
 • paprikapoeder

Instructies
 

 • Zet een grote kookpan op het vuur en voeg rijstolie toe. Voeg net genoeg rijstolie toe om de bodem van de pan met een dunne laag olie te bedekken
 • Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door een paar popcornpitten in de pan te doen. Als ze snel beginnen rond te draaien, is de olie heet genoeg om de rest van de popcornmais erin te doen.
 • Pak een handvol popcornpitten en voeg ze toe aan de pan. Bedek de pan met het deksel en schud de pan een beetje om alle korrels met olie te bedekken.
 • Houd de pan op middelhoog vuur, zorg ervoor dat er een kleine opening tussen de pan en het deksel blijft zodat stoom kan ontsnappen. Je hoort snel de eerste pops! Nadat het poppen is geminderd, houd je de pan nog even op het vuur. Je hoort de laatste pitten poppen.
 • Draai het vuur uit en schud de pan nog een laatste keer. Til voorzichtig het deksel van de pan, verbrand jezelf niet aan hete stoom! Voeg de gewenste topping toe in de gewenste hoeveelheid en schud deze om alle popcorn met de topping te bedekken.
 • Doe de popcorn in een grote kom en geniet van je filmsnack!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.