favorite gut health blogs
| | | | |

Mijn Favoriete Blogs over Darmgezondheid

Het vinden van goede en betrouwbare informatie op blogs over darmgezondheid op het internet kan een uitdaging zijn. Voor informatie die nuttig voor jou is, is het belangrijk dat deze is geschreven door iemand die weet waar hij/zij over praat.

Dus vandaag wil ik graag de blogs over darmgezondheid delen die ik regelmatig volg. Deze blogs zijn geschreven door professionals of niet-professionals met veel ervaring over de darmgezondheid. De niet-professionals laten hun blogs vaak controleren door professionals, en persoonlijk denk ik dat dit een top idee is!

De meeste van de blogs zijn wel in het Engels, omdat de beste informatie op het internet nou eenmaal Engels is. Er staan er echter wel een paar tussen die Nederlands zijn, dus als Engels echt je ding niet is, kun je daar terecht!

Dus hier gaan we dan, op mijn lijst met favoriete blogs over darmgezondheid!

Gut health blogs

Mijn Lijst met Favoriete Blogs over Darmgezondheid

Gut Microbiota for Health

Dit is waarschijnlijk de blog die ik al het langst volg van deze hele lijst. En het is waarschijnlijk ook een van de moeilijkere om te volgen.
Gut Microbiota for Health is de blog van de European Society for Neurogastroenterology & Motility, waar veel van de nieuwste studies over darmgezondheid worden vertaald naar gemakkelijk leesbare samenvattingen van de studie.

Om eerlijk te zijn, de blogs kunnen een beetje wetenschappelijk zijn, maar vaak staat er veel waardevolle informatie in! Het is altijd up-to-date en er is elke week nieuwe informatie.

Daarnaast bieden ze ook infographics, video’s, nuttige links en publicaties die de informatie gemakkelijker te begrijpen maken.

The Gut Stuff

Deze website is gestart door 2 vrouwen (de Mac-tweeling) die interesse hebben in de darmgezondheid. Als tweeling hebben de dames deelgenomen aan medische studies om de invloed van verschillende factoren op mensen met hetzelfde DNA te zien.

De Mac-tweeling werkt samen met specialisten op het gebied van darmgezondheid om inhoud voor hun website te maken, evenementen te organiseren en video’s te produceren waar ze een duidelijke uitleg bieden voor onderwerpen in relatie tot darmgezondheid.

Karlijn’s Kitchen

Karlijn’s Kitchen is een FODMAP gerelateerde blog van de Nederlandse blogger Karlijn. Ze heeft het prikkelbare darmsyndroom (PDS) en volgt het FODMAP dieet.

Toen ze begon met het FODMAP-dieet, kwam ze er al snel achter dat dit niet het gemakkelijkste dieet was om te volgen. Ze besloot haar kennis online te delen en nu, een paar jaar later, heeft ze een mooie en informatieve blog!

Karlijn’s Kitchen is zeker de moeite van een bezoekje waard als je op zoek bent naar FODMAP informatie of recepten.

FODMAP Foodies

De website van FODMAP Foodies wordt gerund door de Nederlandse diëtist Sigrid en haar team. Sigrid heeft samen met haar team het FODMAP dieet naar Nederland gebracht en werkt er al jaren hard aan om goede en betrouwbare informatie te leveren.

Op de website kun je blogs lezen, recepten vinden, weekmenu’s kopen en in het Nederlands vertaalde checklijsten van de Monash University FODMAP app. Superhandig als je wat moeite hebt met al het Engels in de FODMAP app!

Kate Scarlata

Kate Scarlata is een diëtist die banden heeft met de Monash University (weet je wel, degene die veel van het FODMAP-onderzoek doet!).
Op haar blog behandelt ze PDS-gerelateerde problemen en FODMAP-informatie.

A Balanced Belly

A Balanced Belly is de blog van gezondheidsjournalist Jenna Farmer. Jenna heeft de ziekte van Crohn en volgt al heel lang een glutenvrij dieet.

Op haar blog deelt ze informatie over de darmgezondheid en recepten.

A Little Bit Yummy

Alana Scott is de oprichter van A Little Bit Yummy, ze besloot de website te starten nadat ze de diagnose coeliakie en PDS kreeg en ontdekte hoe moeilijk het FODMAP dieet was.

Op haar website deelt Alana recepten en informatie over het FODMAP dieet. Een groot pluspunt van haar website is dat alles wordt gecontroleerd door een diëtist! Hoe cool is dat?! Ze schrijft de inhoud zelf als een ervaren diëter en laat vervolgens de inhoud controleren om ervoor te zorgen dat er geen fouten zijn gemaakt. Een geweldige bron van informatie en recepten.

She can’t eat what?

She can’t eat what? Is de blog van Emma Hatcher, de auteur van het kookboek ‘De FODMAP-vriendelijke keuken’. En op haar blog deelt Emma nog meer recepten! Ze begon de blog nadat ze de diagnose PDS en tarwe-intolerantie had gekregen, om het volgen van het dieet voor iedereen een beetje eenvoudiger te maken.

Futurity – Microbiomes

Futurity is een website met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen van universiteiten in de Verenigde Staten, Canada, Azië, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het wordt ondersteund door meerdere universiteiten en is een non-profit website.

Meerdere onderwerpen worden behandeld op de website, en het microbioom is er een van. De blogs op de website zijn zeer informatief, maar niet altijd praktisch voor het dagelijks leven. Maar evengoed een leuke manier om meer te weten te komen over het microbioom!

Welke blogs volg jij regelmatig? Laat het me weten in een reactie!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.