Manon te Linde

~ Gespecialiseerd diëtist én ervaringsdeskundige met het Prikkelbare Darm Syndroom.

Darm diëtist

Hoi!

Mijn naam is Manon te Linde, ofwel de Darm diëtist, en oprichtster van Positive Gut.
Sinds 2015 werk ik als geregistreerd diëtist. In de afgelopen jaren heb ik vele cliënten met gewichts-, gezondheids-, en voedingsproblemen behandeld. Maar hoe meer mensen ik zag, hoe meer het mij duidelijk werd dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en maag- en darmproblemen.

Waarom Darm diëtist?

Mijn eigen zoektocht naar het bereiken van een rustige buik heeft daar enorm aan bijgedragen. Jarenlang had ik veel last van mijn buik vanwege Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Tijdens mijn opleiding tot diëtist heb ik vele aanpassingen in mijn voedingspatroon gemaakt om zo gezond mogelijk te eten. En toch werkte mijn darmen niet mee!

Een gezond voedingspatroon en tóch geen rustige buik. Daar kon ik geen genoegen mee nemen. Zo is de zoektocht naar de oorzaak van mijn klachten gestart, en begon mijn specialisatie op het gebied van PDS. De afgelopen jaren heb ik verschillende (eliminatie)diëten en voedingssupplementen geprobeerd en meerdere specialisatiescholingen gevolgd. Voor mij is deze zoektocht momenteel ten einde, en de ‘boosdoeners’ zijn ontdekt. Met voldoende aandacht voor mijn leefstijl, gewoonten en de juiste voeding is het daarbij gelukt om mijn voedingsintoleranties zo ver terug te dringen, dat ik momenteel alles weer kan eten (behalve knoflook) én een rustige buik houd!

Uit eigen ervaring weet ik dat het zoeken naar de oorzaak van darmklachten vraagt om geduld, creatief omgaan met voeding, het juist toepassen van kennis en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat is de moeite zeker waard! Gedurende jouw zoektocht zal ik je daarom kunnen helpen als specialist én ervaringsdeskundige, door je te ondersteunen en de juiste middelen te bieden om jouw klachten te verminderen.

Op Positive Gut verzamel ik mijn beste adviezen, tips en recepten om zo jouw gezonde leefstijl makkelijker te kunnen maken! Sinds eind 2022 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden als diëtist, daarom bied ik op dit moment geen coaching meer aan. Maar voel je vrij om lekker te lezen op de Positive Gut website!

Voor meer informatie over mijn ervaring en specialisaties, kijk eens op mijn LinkedIn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij op Instagram!