Over mij

Positive-gut-Manon

Mijn naam is Manon te Linde, ofwel de Darm diëtist, en eigenaar van Positive Gut!

Na het afronden van de studie Voeding en Diëtetiek in 2015, ben ik gestart als zelfstandig diëtist.

In de afgelopen jaren heb ik vele cliënten met gewichts-, gezondheids-, en voedingsproblemen behandeld. Daarmee werd mij steeds meer duidelijk dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen met maag- en darmproblemen. 

Waarom Darm diëtist?

Mijn eigen zoektocht naar het bereiken van een rustige buik heeft daar enorm aan bijgedragen. Jarenlang was had ik veel last van mijn buik vanwege Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Tijdens mijn opleiding tot diëtist heb ik vele aanpassingen in mijn voedingspatroon gemaakt om zo gezond mogelijk te eten. En toch werkte mijn darmen niet mee!

Een gezond voedingspatroon en tóch geen rustige buik. Daar kon ik geen genoegen mee nemen. Zo is de zoektocht naar de oorzaak van mijn klachten gestart, en begon mijn specialisatie op het gebied van PDS. De afgelopen jaren heb ik verschillende (eliminatie)diëten en voedingssupplementen geprobeerd. Om mijn darmen en spijsvertering te ondersteunen en de oorzaak van de klachten te vinden. Voor mij is deze zoektocht momenteel ten einde, en de ‘boosdoeners’ zijn ontdekt. Toch blijft het altijd opletten bij het eten buiten de deur of andere onregelmatigheden.

Uit eigen ervaring weet ik dat het zoeken naar de oorzaak van darmklachten vraagt om geduld, creatief omgaan met voeding, het juist toepassen van kennis en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat is de moeite zeker waard! Gedurende jouw zoektocht hoop ik je daarom te kunnen helpen als specialist en ervaringsdeskundige, door je te ondersteunen en de juiste middelen te bieden om jouw klachten te verminderen.

Op Positive Gut verzamel ik mijn beste adviezen, tips en recepten om zo jouw gezonde leefstijl makkelijker te kunnen maken! Als je hulp wilt om een overzicht te creëren binnen jouw darmklachten en triggers, kijk dan eens bij mijn diëtistenpraktijk!

Voor meer informatie over mijn ervaring en specialisaties, kijk eens op mijn LinkedIn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij op Instagram!