Het Rustige Buik Programma

Het prikkelbare darm syndroom de baas!

Rustige buik programma

Je hebt al lang een prikkelbare darm. Regelmatig loop je met een opgeblazen buik, waardoor je noodgedwongen veel rekbare kleding en stretchbroeken draagt.
Als je eerlijk bent tegen jezelf, merk je dat je al langer niet meer uit eten gaat. Niet met vrienden en ook niet met jouw partner. Je weet namelijk dat je je dezelfde avond nog ellendig voelt.
Eigenlijk merk je op meer punten in jouw sociale leven, dat jouw prikkelbare darm een behoorlijke impact heeft. Je voelt je er ondertussen enorm onzeker door.
Het kan toch niet zo zijn dat dit de rest van je leven zo doorgaat?

Dat hoeft zeker niet!

Met het prikkelbare darm syndroom weet je wellicht wel dat er producten en activiteiten zijn die jou méér klachten geven. Maar je komt er niet helemaal uit wat, waar en wanneer het nou precies mis gaat. En dat terwijl je al zo veel dingen geprobeerd hebt. Soms denk je dat je jouw oplossing gevonden hebt, maar het volgende moment gaat het dan tóch volledig mis. Shit, wat is dat toch?!

De triggers voor een prikkelbare darm zijn voor iedereen anders, en dat maakt het juist zo ingewikkeld om te ontdekken wat voor jou werkt. Maar als je jouw ideale combinatie hebt gevonden, wordt het leven zo veel leuker!

Het Rustige Buik Programma helpt jou om weer je leven te leiden zoals jij wilt. Een prikkelbare darm gaat niet weg, maar we kunnen het wel makkelijker en veel leefbaarder maken! Zodat je weer veel meer kunt doen (en eten!) dan je ooit had gedacht.

Je kunt weer uit eten zonder dat je een lijst aan intoleranties aan de kok hoeft te geven.
Een BBQ met vrienden? Jij hoeft écht niet meer elk etiket te lezen.
En ’s avonds na je werk heb je de energie om leuke dingen te doen of lekker te sporten. In plaats van bankhangen met een kruik op je buik.

Dankbare klanten:

‘Door het zeer bruikbare advies merkte ik al in de eerste week een aanzienlijke verbetering van mijn PDS-symptomen!’ ~ Judith, 25 jaar

Wat kun je verwachten van het Rustige Buik Programma?

Het Rustige Buik Programma is géén quick fix. En dat is maar goed ook, want je weet vast maar al te goed dat die niet bestaan voor een prikkelbare darm.

In het Rustige Buik Programma ontdek jij gedurende 10 weken steeds een nieuw onderdeel van jouw prikkelbare darm puzzel. En het leuke is, ik heb gezorgd dat al jouw puzzelstukjes al op volgorde liggen en help je om ze op hun plek te leggen! Waarbij ik ook nog eens continue persoonlijk met je meekijk.
Wel zo makkelijk.

Het Rustige Buik Programma bestaat uit deze 3 waardevolle onderdelen:

Waarom is het Rustige Buik Programma anders?

Ik hoor je denken. ‘Manon, ik heb al 100 diëten geprobeerd, waarom werkt dit wel?’

Daar heb ik een duidelijk antwoord op.

Dit programma werkt zo goed omdat we verder kijken dan alleen voeding. De meeste programma’s kijken alleen naar voeding of een dieet. Maar een prikkelbare darm is niet alleen afhankelijk van wat je eet!
En dáár zit nou juist jouw oplossing!

De onderwerpen waar jij duidelijke relaties gaat ontdekken met jouw prikkelbare darm, waardoor alle puzzelstukjes voor je op hun plek gaan vallen. De eye-openers waardoor dit jou gaat lukken:

 • Voedingspatroon (ja, we vergeten hem niet hoor!)
 • Darmgezondheid
 • Eetgewoonten
 • Lichaamsbeweging
 • Stress
 • Hormonen (als je menstrueert)
 • Slaap
 • Ademhaling
 • Vrije tijd (sociale gelegenheden en op vakantie gaan!)

Na het 10 weken Rustige Buik Programma weet jij precies hoe jij je prikkelbare darm rustig kunt houden. Zonder ingewikkelde diëten.
Je hebt geen stress meer van een dagje weg, je kunt je stretchbroeken in de kast laten liggen en je hebt weer vertrouwen in jouw lichaam. Jij hebt de regie gepakt over jouw prikkelbare darm, jij bent de baas!

Investering

Rustige Buik Programma met coaching

599 euro

oF 4 TERMIJNEN VAN 157 EURO
 • Het Rustige Buik Programma
 • 5x één-op-één coachingsessie met diëtist Manon
Rustige Buik Programma zelfstudie

Aanbieding: 49 euro

Zonder één-op-één coaching
 • Het Rustige Buik Programma
 • Aanbieding geldig tot 31-12-2022 i.v.m. stoppen van het bedrijf
 • Je houdt online toegang tot 31-12-2023 (1 jaar)

Na dit programma:

 • Weet jij precies wat jouw triggers zijn voor jouw prikkelbare darm
 • Weet jij wat je kunt doen om je energiek te voelen en een rustige buik te hebben
 • Zijn jouw darmen sterker dan ooit, waardoor je weer veel meer kunt eten
 • Voel jij je weer zelfverzekerd en heb je vertrouwen in jouw lichaam
 • Kun jij met veel plezier (en zonder zorgen) naar die familie BBQ!
 • Ben jij weer de baas over jouw darmen, en niet andersom!

Hier ga je de rest van je leven profijt en vooral plezier van hebben!

Veelgestelde vragen over het Rustige Buik Programma

Het Rustige Buik coachingstraject bevat 5x een coachingsessie met diëtist Manon, om je te helpen de informatie van het Rustige Buik Programma toe te passen en aan te passen aan jouw situatie. Ook kun je aanvullende vragen stellen, en onderwerpen bespreken die wellicht niet bij het programma horen.

De zelfstudie bevat alle informatie van het Rustige Buik Programma, maar is een volledige zelfstudie waarbij er géén coaching sessies plaatsvinden. 

In beide gevallen duurt het programma 10 weken waarin je alles leert wat je moet weten om jouw PDS-symptomen te overwinnen en inzicht krijgt in de reacties van je lichaam.

Zodra jij je aanmeldt kun je gelijk van start in de online omgeving!
Verder is het programma flexibel. Je ontvangt een link om jouw eerste sessie in te plannen, kun je rustig in mijn agenda kijken om een plekje te kiezen wat jou schikt.
Moet je bijv. volgende week nog op vakantie? Dan kun je de eerste sessie ook daarna plannen. Geen probleem.

Nog niet zo lang geleden had het Rustige Buik Programma een andere naam, namelijk IBS-CARE! 
Het bleek dat die naam niet duidelijk weergaf wat het programma inhield, en dus is dit veranderd.

Het cursusmateriaal neemt ongeveer 45-90 minuten van je week in beslag.
Als je kiest voor coaching komt hier om de week een coaching sessie van ca. 40 minuten bij.

Afgezien daarvan zou ik aanraden om wat tijd vrij te maken voor maaltijdplanning, boodschappen doen en het werken aan de opdrachten en tips in het Rustige Buik Programma.

De zelfstudie volgt niet het FODMAP dieet. We bespreken het wel kort, zodat je weet wat het is.

Als je kiest voor coaching kunnen we jouw Rustige Buik Programma combineren met het FODMAP dieet als jij dat wilt of als ik denk dat het een goede optie voor je is! 

Het Rustige Buik Programma is een programma met gedeeltelijke zelfstudie. 
Tussen de coachingssessies door werk je zelfstandig met de video’s, factsheets, worksheets en quizzen.

Geen probleem, dan lopen we gewoon een weekje uit.

De zelfstudie blijft voor jezelf een jaar geldig, en de slides van de video’s kun je downloaden op jouw computer. Dus daar zit geen haast achter.

De coaching sessies van het Rustige Buik Programma dienen in maximaal 14 weken voltooid te worden (1 maand uitloop op de 10 weken).

Een terugbetaling van 100% is beschikbaar binnen 7 dagen na de start van het Rustige Buik Programma indien je besluit dat het programma toch niets voor je is.
Na de eerste 7 dagen is er geen teruggave meer mogelijk.

Gedeeltelijke vergoeding vanuit de basisverzekering is mogelijk. Afhankelijk van de verzekering en jouw verzekeringspakket zal dit €140,- tot €225,- per jaar zijn (en eventueel nog een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering). Vraag jouw situatie na bij jouw verzekering!

Je behoudt toegang tot het Rustige Buik materiaal gedurende 1 jaar na de start van jouw Rustige Buik Programma. De slides van de video’s kun je op jouw computer downloaden en voor altijd bewaren en teruglezen!

Nee, niets bijzonders.
De cursus zelf wordt gehost op Podia. Je kunt inloggen via jouw browser (positivegut.podia.com) om toegang te krijgen.
De downloads zijn pdf-bestanden die je kunt openen met de gratis software Adobe Acrobat Reader.
De coachingssessies zijn op whereby.com/positivegut, ga naar de link in jouw browser en ‘klop aan’ om deel te nemen.

Geen probleem. Je kunt je alvast aanmelden en dan beginnen we als het jou uitkomt. Laat me wel even weten dat je niet gelijk kunt starten, dan weet ik waarom je nog niet meteen een eerste sessie inplant 🙂